Wie ben je?

Welkom wie je ook bent. ook als je het niet weet wees welkom. Ontdek het paradijs wat je nooit hebt verlaten. Je kunt niets doen, je kunt niet doen wat je al bent. De wereld bestaat uit botsende en samenvloeiende dromen. • Ester Bitter over zichzelf:
  Als autonoom kunstenaar ontdekte ik al vroeg de parallellen tussen het scheppingsproces in de kunst en hoe het leven zelf vorm krijgt. Als kunstenaar ontdekte ik dat je niet de doener bent maar het instrument.
  In een periode van diepe depressie met angstaanvallen werd ik ineens midden in de winter verliefd op het leven. Ik voelde diepe vreugde zonder oorzaak. Dit gevoel verdween weer en ontstond er een diepe leegte waardoor het zoeken heftig toenam in de vorm van transpersoonlijke psychologie, Prana Healing, bodywork, qigong, quantum healing, en nog vele korte cursussen. Jaren later werd ik  op een ochtend wakker en herkende dat er niets is en ook nooit iets is gebeurd. Dat was een werkelijke verschuiving in het zien. Ik zag de werkelijke schoonheid van de leegte waar ik zo bang voor was. 
  Zo ontstond Spirit of Eden, het paradijs dat er altijd is en wat je nooit verlaten heeft. 
  Voor mij is het dagelijks leven een meditatie waarin alles als uitnodiging voelt om dit zien. En ook totale angst en verkramping door het idee dat ik zus of zo moest zijn werd ook minder heftig.
  In ons centrum geven we aantal verschillende ingangen die steeds naar hetzelfde verwijzen. Zoals bijvoorbeeld:
  Levensintimiteit, sessies en retraites voor stellen waarin je samen de onvoorwaardelijkheid van het leven in elkaar leert te ontdekken. 
  Levenskunst, een combinatie van satsang, dans en een speels creatieve uitnodiging om de stilte in de beweging
  van de kwast op het doek te kennen, of de kou van de klei te voelen.
  De overgave en vreugde te voelen van het moment. 
  Mijn kwaliteiten zitten er vooral in dat ik me open stel in het moment en vertrouw op de beweging die van daaruit wil ontstaan. Ik weet niets. Zo is elke ontmoeting voor mij een geschenk.

Het leven is een uitnodiging om alles wat we hebben afgescheiden weer toe te laten. Als we ons bewust worden van onze dagelijkse afleidingen en zekerheden, kunnen we ons afvragen wie we echt zijn als die wegvallen. In tijden van onzekerheid kunnen we onszelf en anderen opnieuw vinden door bij het moment en ons lichaam te blijven, zonder te labelen of te analyseren. Ademen kan helpen om het zenuwstelsel te ontspannen. We moeten ook beseffen dat angst, frustratie, wanhoop, onzekerheid, verveling en boosheid juist terug te vinden zijn in de liefde, die ons laat zien wat we nog geloven over onszelf en ons leven. Het is heerlijk om te realiseren wat we werkelijk zijn en dat alles perfect is zoals het is. Als je hulp nodig hebt bij dit proces, kun je altijd bellen of appen voor een ontmoeting .

 • WELKOM

Altijd welkom voor een hartsontmoeting. We organiseren retraites en sessies in ons centrum. Ook  geven we sessies via skype of zoom of app.

Maak de verschuiving vanuit de afhankelijke kijk van het ‘ik’ naar de open ruimte en helderheid van bewustzijn. En creeër je mooiste leven.

 

Individuele sessies en Heartspace for You met Ester blijken zeer effectief bij o.a. stress, hardnekkige emotionele patronen, fysieke pijn, burn-out, depressie, slaapstoornis,  en identiteits- en spirituele/zingevingsvraagstukken.

Sessies en retraites Levensintimiteit zijn meer gericht op dynamieken van patronen bij stellen. En door het vertragen en het werkelijk te ontmoeten is er ruimte elkaar weer werkelijk te horen/zien. Deze retraites en sessies worden gegeven door  Ester en Siedse

Elk moment is een kans om vriendelijk te zijn voor jezelf en je lichaam.

leven is gevuld met licht en liefde, maar ons denken kan ons laten geloven in de schaduw en dualiteit. Dit is de identificatiefout die ons afhoudt van onze ware aard als puur en helder bewustzijn. Ware meditatie en bewustzijn helpen ons om het leven zelf te omarmen en te zijn met wat is. Dit stelt ons in staat om innerlijke rust en vreugde te vinden in elk aspect van ons leven en om de liefde in elke ervaring te erkennen. Spirit of Eden nodigt ons uit om de energie en waarheid achter onze ervaringen te ontdekken en ons te herinneren wie we werkelijk zijn. Laat ons deze uitnodiging accepteren en ons openstellen voor de onvoorwaardelijke liefde die ons omringt.